Zloženie: Organická bylina Vrbovka úzkolistá (fermentovaná a granulovaná), organické bobule hlohu.
Neobsahuje: farbivá, umelé príchute a konzervačné látky.
Pôvod: Rusko
Spracovateľ: Estónsko
Produkt má certifikát Pro Organic, certifikovaný podľa štandardov ECO.
Bobule hlohu sú dobré na liečbu hypertenzie, arytmie, všeobecnej slabosti a aterosklerózy. Navyše bylinkový Ivan čaj s hlohom pomáha hlbokému a zdravému spánku.
Čajový nápoj - Ivan čaj je fermentovaná vrbovka úzkolistá.
Osviežujúci nápoj na báze voňavej vrbovky úzkolistej (Ivan-čaju) bol populárny v Rusku už v 13. storočí. Jeho liečivé účinky boli dobre známe našim predkom, ktorí pomocou zázračného nápoja liečili mnohé ochorenia a vyznačovali sa bohatierskym zdravím. Ivan-čaj bol tradičným ruským nápojom až do začiatku 20. storočia a vyvážal sa vo veľkom do Európy a nesmel chýbať na žiadnom šľachtickom európskom dvore.
Dr. Alexander Pdkolzin: "Ivan čaj stimuluje imunitný systém lepšie ako najvzácnejše a najdrahšie liečivé rastliny a pritom neobsahuje kofeín. Výluh z Ivan čaju má výrazný upokojujúci a protizápalový účinok. Je odporúčaný napríklad pri vredoch, gastritíde, kolitíde a tiež ako prostriedok pre reguláciu nervového systému, na upokojenie a zvýšenie pracovnej výkonnosti."
Obsahuje 70 stopových prvkov, vrátane významného množstva železa, horčíka, draslíka, sodíka a medi. Ďalej obsahuje 18 aminokyselín, ktoré sú ľahko absorbované telom a rýchlo dodajú energiu. Obsahuje veľké množstvo vitamínu C (až 6 krát viac ako citrón). Okrem vitamínu C obsahuje čaj vitamíny B, obzvlásť dosť karoténu. V čaju sa nachádzajú aj bioflavonoidy, pektín a chlorofyl.
Najnámejším flavonoidom, ktorý má priaznivý vplyv na krvné cievy je rutín, tiež niekedy označovaný ako vitamín P a C2. Tento flavonoid znižuje kapilárnu krehkosť. Je dokázané, že iné flavonoidy obsiahnuté v Ivan čaju majú antioxidačný účinok a eliminujú voľné radikály.
Voľné radikály sa tvoria v organizme človeka pod vplyvom nepriaznivých faktorov ako je ultrafialové žiarenie, elektromagnetické polia, atď. Flavonoidy poskytujú ochrannú bariéru zdravým bunkám pred mutáciami. Chránia tkanivá organizmu pred poškodením spôsobeným nadmerným uvoľnením histamínu (látky, ktorá sa tvorí počas zápalu a alergie), čo poskytuje ďalšie možnosti pre liečenie astmy a alergických reakcií.
Uskutočnené testy vzoriek fermentovaného Ivan čaju a čierneho čaju v Centre certifikácie a kontroly kvality Ministerstva zdravotníctva v Moskve ukázali, že fermentovaný Ivan čaj obsahuje viac vitamínu C, beta karoténu, flavonoidov ako čierny čaj.
Neobsahuje negatívne elementy ako je kyselina šťavelová, kofein a puríny. Jeho najväčšia prednosť je jeho bezkofeínovosť, pretože nenarušuje metabolické procesy.
Ivan čaj má blahodárne účinky na telo fyzické, emocionálne, mentálne a psychické. Ak niečo má mať blahodárne účinky, je potrebné tieto účinky pocítiť ihneď. Ak však urobíme všetko správne. A to si môže každý overiť pri pití vrbovky úzkolistej, ktorá bola pre Vás správnym spôsobom pripravená.
Ivan čaj je veľmi užitočný pri únave, vyčerpaní a počas zotavovanie sa pri závažných ochoreniach. Jemne obnovuje rezervy organizmu a dodáva mu vitamíny a stopové prvky. Na rozdiel od kávy a čaju, ktoré vzpružia a sú návykové, Ivan čaj dodáva silu a povzbudzuje organizmus k regenerácii. Zaujímavý efekt dlhodobého užívania Ivan čaju je, že znižuje chuť na alkohol.
Po zaliatí čaju horúcou vodou (60 – 90 stupňov) môžete vidieť zmenu jeho farby od svetlej až po úplne tmavú, kedy v každom okamihu je čaj vhodný pre iný druh zaceľovania a harmonizácie. Preto každý z Vás si môže vybrať, ktorá z farieb a vôní je pre Vás najpríjemnejšia. Keď viete načúvať svojmu telu a sami sebe, potom vždy zvolíte ten pravý okamih, kedy čaj piť. Vedľajším prejavom je ľahkosť pitia, príjemná vôňa, pocit uvoľnenia, pocit navracajúcej sa sily do tela a veľa ďalších prejavov, ktoré pocítite. Jednu dávu Ivan čaju je možné použiť a zalievať 3 - 5krát po sebe.
História tohto čaju siaha do XII. storočia. Štúdiom blahodárnych účinkov tejto rastliny sa zaoberal začiatkom dvanásteho storočia i lekár a výskumník Peter Alexandrovič Badmaev.
Flavonoidy - majú spazmatolické, žlčopudné, močopudné a protirakovinové účinky
Triesloviny - do 20 % trieslovín pyrogalovej skupiny s protizápalovými a antihemostatickými účinkami
Alkaloidy - zlepšujú metabolizmus, krvný obeh, nervový systém, pôsobia ako analgetikum
Chlorofyl - stimuluje hojenie rán, zlepšuje metabolizmus, pomáha eliminovať rakovinové bunky
Pektín - odstraňuje škodlivé látky z organizmu, znižuje toxicitu liekov a zvyšuje skladovateľnosť čaju
Vitamín A - ovplyvňuje rast človeka, zlepšuje pokožku, podporuje odolnosť voči infekicám, zabezpečuje rast a vývoj epitelových buniek
Vitamín B - je zapojený do metabolizmu a dôležitých biochemických rakcií, práce nervového systému, chráni sliznicu
Vitamín C - Ivan čaj obsahuje šesťkrát viac vitamínu C ako citrón
Stopové prvky - Ivan čaj obsahuje od 69 - 71 užitočných stopových prvkov v závislosti od miesta výskytu, čo znamená dve tretiny periodickej sústavy prvkov
Aminokyseliny - Ivan čaj obsahuje 17 - 18 aminokyselín
Bielkoviny - Ivan čaj obsahuje veľké množstvo bielkovín
Betakarotén - prírodná imunostimulačná látka, antioxidant, adaptogén
Éterické oleje a minerály
Organické kyseliny - stimulujú trávenie, neutralizujú toxíny
Kyselinu gallovú - protirakovinový a antiseptický účinok
Lektíny - antimikrobiálne, antivírusové, imunostimulačné, protirakovinové pôsobenie