S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » Ivan čaj » Ivan čaj z listov negranulovaný


        

Ivan čaj z listov negranulovaný

skladom

 

Číslo produktu: IC06
Obsah: 35 g
naša cena:
4,00 € (104,00 Kč)

Kompletné špecifikácie

Zloženie: Organická bylina Vrbovka úzkolistá (fermentované listy).

Neobsahuje: farbivá, umelé príchute a konzervačné látky.

Pôvod: Rusko

Spracovateľ: Estónsko

Produkt má certifikát Pro Organic, certifikovaný podľa štandardov ECO.

Čajový nápoj - Ivan čaj je fermentovaná vrbovka úzkolistá. 

Osviežujúci nápoj na báze voňavej vrbovky úzkolistej (Ivan-čaju) bol populárny v Rusku už v 13. storočí. Jeho liečivé účinky boli dobre známe našim predkom, ktorí pomocou zázračného nápoja liečili mnohé ochorenia a vyznačovali sa bohatierskym zdravím. Ivan-čaj bol tradičným ruským nápojom až do začiatku 20. storočia a vyvážal sa vo veľkom do Európy a nesmel chýbať na žiadnom šľachtickom európskom dvore.

Dr. Alexander Pdkolzin: "Ivan čaj stimuluje imunitný systém lepšie ako najvzácnejše a najdrahšie liečivé rastliny a pritom neobsahuje kofeín. Výluh z Ivan čaju má výrazný upokojujúci a protizápalový účinok. Je odporúčaný napríklad pri vredoch, gastritíde, kolitíde a tiež ako prostriedok pre reguláciu nervového systému, na upokojenie a zvýšenie pracovnej výkonnosti."

Obsahuje 70 stopových prvkov, vrátane významného množstva železa, horčíka, draslíka, sodíka a medi. Ďalej obsahuje 18 aminokyselín, ktoré sú ľahko absorbované telom a rýchlo dodajú energiu. Obsahuje veľké množstvo vitamínu C (až 6 krát viac ako citrón). Okrem vitamínu C obsahuje čaj vitamíny B, obzvlásť dosť karoténu. V čaju sa nachádzajú aj bioflavonoidy, pektín a chlorofyl.

Najnámejším flavonoidom, ktorý má priaznivý vplyv na krvné cievy je rutín, tiež niekedy označovaný ako vitamín P a C2. Tento flavonoid znižuje kapilárnu krehkosť. Je dokázané, že iné flavonoidy obsiahnuté v Ivan čaju majú antioxidačný účinok a eliminujú voľné radikály.

Voľné radikály sa tvoria v organizme človeka pod vplyvom nepriaznivých faktorov ako je ultrafialové žiarenie, elektromagnetické polia, atď. Flavonoidy poskytujú ochrannú bariéru zdravým bunkám pred mutáciami. Chránia tkanivá organizmu pred poškodením spôsobeným nadmerným uvoľnením histamínu (látky, ktorá sa tvorí počas zápalu a alergie), čo poskytuje ďalšie možnosti pre liečenie astmy a alergických reakcií.

Uskutočnené testy vzoriek fermentovaného Ivan čaju a čierneho čaju v Centre certifikácie a kontroly kvality Ministerstva zdravotníctva v Moskve ukázali, že fermentovaný Ivan čaj obsahuje viac vitamínu C, beta karoténu, flavonoidov ako čierny čaj.

Neobsahuje negatívne elementy ako je kyselina šťavelová, kofein a puríny. Jeho najväčšia prednosť je jeho bezkofeínovosť, pretože nenarušuje metabolické procesy.

Ivan čaj má blahodárne účinky na telo fyzické, emocionálne, mentálne a psychické. Ak niečo má mať blahodárne účinky, je potrebné tieto účinky pocítiť ihneď. Ak však urobíme všetko správne. A to si môže každý overiť pri pití vrbovky úzkolistej, ktorá bola pre Vás správnym spôsobom pripravená.

Ivan čaj je veľmi užitočný pri únave, vyčerpaní a počas zotavovanie sa pri závažných ochoreniach. Jemne obnovuje rezervy organizmu a dodáva mu vitamíny a stopové prvky. Na rozdiel od kávy a čaju, ktoré vzpružia a sú návykové, Ivan čaj dodáva silu a povzbudzuje organizmus k regenerácii. Zaujímavý efekt dlhodobého užívania Ivan čaju je, že znižuje chuť na alkohol.

Po zaliatí čaju horúcou vodou (60 – 90 stupňov) môžete vidieť zmenu jeho farby od svetlej až po úplne tmavú, kedy v každom okamihu je čaj vhodný pre iný druh zaceľovania a harmonizácie. Preto každý z Vás si môže vybrať, ktorá z farieb a vôní je pre Vás najpríjemnejšia. Keď viete načúvať svojmu telu a sami sebe, potom vždy zvolíte ten pravý okamih, kedy čaj piť. Vedľajším prejavom je ľahkosť pitia, príjemná vôňa, pocit uvoľnenia, pocit navracajúcej sa sily do tela a veľa ďalších prejavov, ktoré pocítite. Jednu dávu Ivan čaju je možné použiť a zalievať 3 - 5krát po sebe.

História tohto čaju siaha do XII. storočia. Štúdiom blahodárnych účinkov tejto rastliny sa zaoberal začiatkom dvanásteho storočia i lekár a výskumník Peter Alexandrovič Badmaev.

Flavonoidy - majú spazmatolické, žlčopudné, močopudné a protirakovinové účinky

Triesloviny - do 20 % trieslovín pyrogalovej skupiny s protizápalovými a antihemostatickými účinkami

Alkaloidy - zlepšujú metabolizmus, krvný obeh, nervový systém, pôsobia ako analgetikum

Chlorofyl - stimuluje hojenie rán, zlepšuje metabolizmus, pomáha eliminovať rakovinové bunky

Pektín - odstraňuje škodlivé látky z organizmu, znižuje toxicitu liekov a zvyšuje skladovateľnosť čaju

Vitamín A - ovplyvňuje rast človeka, zlepšuje pokožku, podporuje odolnosť voči infekicám, zabezpečuje rast a vývoj epitelových buniek

Vitamín B - je zapojený do metabolizmu a dôležitých biochemických rakcií, práce nervového systému, chráni sliznicu

Vitamín C - Ivan čaj obsahuje šesťkrát viac vitamínu C ako citrón

Stopové prvky - Ivan čaj obsahuje od 69 - 71 užitočných stopových prvkov v závislosti od miesta výskytu, čo znamená dve tretiny periodickej sústavy prvkov

Aminokyseliny - Ivan čaj obsahuje 17 - 18 aminokyselín

Bielkoviny - Ivan čaj obsahuje veľké množstvo bielkovín

Betakarotén - prírodná imunostimulačná látka, antioxidant, adaptogén

Éterické oleje a minerály

Organické kyseliny - stimulujú trávenie, neutralizujú  toxíny

Kyselinu gallovú - protirakovinový a antiseptický účinok

Lektíny - antimikrobiálne, antivírusové, imunostimulačné, protirakovinové pôsobenie

NGQ3MDhh