S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » Knihy » Zdravie a výživa » Utajovaná história slovenskej kuchyne


        

Utajovaná história slovenskej kuchyne

Bol Krištof Kolumbus klamár?

skladom

 

Číslo produktu: K255
Jazyk: slovenský
Formát knihy: pevná
Rok vydania: 2018
Vydavateľstvo: Eko-konzult
Autor: Róbert Ihring
naša cena:
29,00 € (774,30 Kč)

do košíka:
  ks  

Kompletné špecifikácie

Autor: Róbert Ihring

Mnohí dnes už vedia a iní zase tušia, že stará história Slovanov, našich predkov i Slovenska bola úplne iná ako sa píše v učebniciach. Ani to nie je žiadnym tajomstvom, že aj história Uhorska a starých Maďarov bola iná, ako to tvrdia oficiálne maďarské, a žiaľ i naše učebnice.

Ani legendárny svätý Štefan, na ktorého sú Maďari takí pyšní, by nikdy nebol bez Slovákov kráľom Uhorska, atď. Málokto ale vie, že aj dejiny gastronómie v Uhorsku, a teda aj na Slovensku boli úplne iné, ako je to popísané v múdrych knihách. Ako sa teda stravovali naši predkovia obyčajný ľud a šľachta? Ako vznikli mnohé u nás obľúbené recepty? Tradície, maškrty a aj unikátne recepty. Skade sa zobrali na Slovensku moriaky ešte pred objavením Ameriky? Bol Krištof Kolumbus klamár? Priniesli kukuricu, fazuľu, tekvicu ap. do Európy až španielski moreplavci? Viete, že svetoznáma maďarská klobása je vlastne slovenský vynález? Viete, že aj u nás na Slovensku sa zbierali, jedli a aj exportovali do sveta najdrahšie huby sveta? Prečo nie sme pyšní na našu domácu slovenskú kuchyňu? Len ju nepoznáme alebo nemáme dostatok národného sebavedomia?

Počet strán: 280 strán
Väzba: pevná väzba
Rozmer: 210×300 mm
Hmotnosť: 1410 g
Jazyk: slovenský jazyk
ISBN: 9788080792770
Rok vydania: 2018
Vydavateľstvo:
 Eko-konzult

NGQ5YzI1